poniedziałek, 25 marca 2013

Przepis.

A więc tak jak obiecałam podaję przepis na roladki z kurczaka z serkiem brie i szpinakiem. UWAGA! Nie podaję ilości, bo to zależy od potrzeb i upodobań kulinarnych :P

1. Pierś  z kurczaka kroimy na grube plastry tak aby można było wyciąć w nich kieszonkę. Wycinamy tę kieszonkę a następnie obtaczamy kurczaka w mielonym czosnku i curry. Bo wyciętych kieszonek wkładamy niewilkie kawałki (ok.1/4 plasterka :D) serka brie i spinamy to wykałaczką, tak aby podczas smażenia serek nam nie uciekł.
2. Rozmrożony szpitak (najlepiej kupić "w brykiecie" wtedy szybciej się rozmraża) wrzucamy do rondelka na mały ogień, dodajemy śmietany, serka brie i pokrojonego w plasterki świeżego czosnku.
3. Przygotowane wcześniej roladki smażymy na maśle najlepiej na małym ogniu tak żeby usmażyły się też w środku nie przypalając na zewnątrz.

Serwujemy z ziemniakami. Najlepiej najpierw wszystko przygotować a potem skożystać z 4 par kobiecych rąk i szpinak i roladki przygotowywać na raz, tak żeby wszystko było ciepłe.

Pamiętajcie o wujęciu wykałaczek!!!

Przepraszam za brak zdjęć, życzę smacznego!! : )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz